"DUMITRU I.IONESCU"

Scoala gimnaziala

MISIUNE / VIZIUNE

VIZIUNEA:

Viziunea Școlii Gimnaziale ”Dumitru I. Ionescu” Calvini este:

” O școală pentru toți, o școală pentru fiecare”

 

      Instituția noastră este în slujba comunității, are capacitatea de a funcționa ca o structură eficientă și echitabilă pentru toate categoriile de copii din comuna Calvini și de a asigura progresul tuturor elevilor săi. Scopul nostru este să ne câștigăm prestigiul de unitate școlară de referință, integrată nevoilor sociale ale comunității. Vom realiza astăzi pregătirea pentru viitorul de mâine al unor generații de tineri cu gândire flexibilă, activi, creativi, cu abilități interculturale și competențe antreprenoriale.

 

MISIUNEA:

Școala noastră își propune să asigure un climat propice acordării șanselor egale tuturor copiilor, indiferent de etnie, să ofere un mediu adecvat atât dezvoltării personale a elevilor, cât și promovării educației interculturale. În parteneriat cu comunitatea locală, dorim să promovăm valorile morale, să dezvoltăm o cultură organizațională care să se bazeze pe norme și sensuri împărtășite de toți participanții la actul educațional.

Îmbinând politicile guvernamentale cu tradițiile învățământului buzoian, Școala Gimnazială ”Dumitru I. Ionescu” urmărește să asigure premisele necesare dezvoltării unui sistem de învățământ modern, de calitate, deschis, axat pe promovarea valențelor democrației europene.